Lezárt akta: vendéglátóhelyekre szakosodott, de elfogták

2021. 11. 07., v - 06:45
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti nyomozók néhány hét alatt 18 olyan ügyet derítettek fel, amelyek sértettjei büfék, vegyesboltok, kisvendéglők üzemeltetői voltak. A nyomok minden esetben ugyanahhoz a személyhez vezettek.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai egy 2021. augusztus 27-én hajnalban tett bejelentés nyomán kezdtek széleskörűen vizsgálódni, melynek eredményeként egy sorozatbetörőhöz jutottak el. A késő augusztusi napon egy kecskeméti üzletvezető tett feljelentést a rendőrségen, mert a vegyesboltjába betörtek, és onnan közel százezer forintnyi készpénzt vittek el.

Másnap egy ismeretlen két egymás mellett álló büfé redőnyeit feszítette fel. Mindkét helyen kutatást végzett, és az egyik helyen talált is némi pénzt, amit magához vett. Szinte egy nap sem telt el, egy dohánybolt tulajdonosa értesítette a rendőrséget arról, hogy a boltjának ablakát befeszítették, így lopták meg. A következő néhány napban további, az előzőekhez kísértetiesen hasonló bűncselekmények történtek városszerte és a közeli településeken, miközben a rendőrök nagy erőkkel nyomoztak az alkoholt, táblagépet, telefont, de még egy egész kasszát is eltulajdonító tolvaj után. A kamerafelvételek begyűjtés és elemzése, valamint a nyomok rögzítése és az adatgyűjtés végül eredményre vezetett: beazonosították azt a 21 éves lakitelki férfit, aki a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható. A fiatal azonban bujkált a hatóságok elől, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A nyomozók végül szeptember 1-én délelőtt egy igazoltatás során elfogták, előállították, őrizetbe vették, és 18 rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a betörőt.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében az eljárás befejeződött. A rendőrök az ügy iratait vádemelés javaslatával küldték meg a kecskeméti járási ügyészségre.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.