Lezárt akta: vigyázz, hogy kikkel üzletelsz!

2022. 05. 28., szo - 08:00
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az izsáki rendőrök egy 34 éves és 55 éves kalocsai férfival, valamint 28 éves kiskőrösi társukkal szemben folytattak eljárást csalás miatt.

Az Izsáki Rendőrőrsre csalásról érkeztek bejelentések idén február 11-én, és a bűncselekmények kísérteties hasonlóságot mutattak. Az első áldozat egy 81 éves asszony volt, aki arról számolt be a rendőröknek, hogy három ismeretlen férfi jelent meg Páhiban, az otthona előtt. Az idegenek kinézték maguknak az idős udvarában lévő használati tárgyakat és vételi szándékukról győzködték a nőt. Végül megállapodtak az asszonnyal, hogy megvesznek tőle több szekrényt, gáztűzhelyt és egy kályhát 50.000 forintért. A trió a megbeszélt holmik nagyrészét bepakolta egy furgonba, és ígéretet tettek, hogy visszamennek a maradékért, majd kifizetik a megbeszélt összeget. Azonban azóta is hiába várja őket az idős asszony.

Nem sokkal később Izsákon jelent meg a tolvajbanda egy 52 éves férfinál, akitől az udvarán heverő vasakat akarták megvásárolni. A felek megegyeztek, majd bepakolták a kocsiba a fémeket, azonban innen is angolosan és fizetés nélkül távoztak a csalók. Az izsáki nyomozók pár napon belül beazonosították a három tolvajt. Egy 34 éves és 55 éves kalocsai férfit, valamint egy 28 éves kiskőrösit hallgattak ki gyanúsítottként a csalásokért. A napokban a nyomozást befejezték és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.