Lezárt akta: Vigyázz, hogy kit engedsz be az otthonodba!

2022. 12. 02., p - 09:07
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kifosztás miatt javasolja a vádemelést a Jánoshalmi Rendőrőrs egy 27 éves férfival és egy 29 éves nővel szemben.

Barátnőjénél volt látogatóban egy 51 éves nő 2022. március 18-án, majd amikor hazaért mélykúti otthonához két idegen lépett oda hozzá a kapuban. Az ismeretlen nő és férfi leszólította, majd azután érdeklődtek, hogy eladó-e bármi a lakásban. Ő jóhiszeműen, mit sem sejtve beinvitálta az idegeneket a házba, mivel lábasokat akart nekik eladni. A duó női tagja beszélgetni kezdett az asszonnyal a konyhában, eközben a férfi őrizetlenül járt-kelt a házban. Nem telt el sok idő és megjelent a férfi, hogy távozásra szólítsa fel partnerét. Az asszonynak gyanússá vált a páros, ezért ellenőrizni kezdte értékeit. Sajnálatos módon sejtése beigazolódott, ugyanis valamivel több mint 100.000 forint hiányzott a pénztárcájából. A sértett értesítette gondnokát, aki elmesélte a történteket a jánoshalmi rendőröknek.

Az egyenruhások az adatgyűjtés és tanúkihallgatások eredményeként beazonosították a tolvajduót. A 27 éves férfit és társát, egy 29 éves nőt gyanúsítottként hallgattak ki kifosztás miatt. Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Fogadja meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

 

  • Idegent soha ne engedjen be a lakásba anélkül, hogy a jövetel céljáról, személyazonossága valódiságáról meggyőződne!

 

  • A lakásajtót, a kaput akkor is tartsa zárva, amikor otthon tartózkodik!

 

  • A lakás bejárati ajtajára – saját maga és értékei védelme érdekében – szereltessen biztonsági láncot, melyet minden esetben használjon is!

 

  • A közüzemek, egyéb szolgáltatók az alkalmazottaik érkezése előtt értesítik a fogyasztókat, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek és munkaruhát viselnek. Ha kétségei vannak, valóban az adott szolgáltató alkalmazottai érkeztek-e önhöz, beengedésüket megelőzően hívja fel telefonon a cég ügyfélszolgálatát!

 

  • Ne hagyjon egyedül ismeretlent az otthonában!

 

  • Ne tartson otthonában nagyobb összegű készpénzt, gondoskodjon az értékes, és nem mindennap viselt ékszerek biztonságos – például széfben – tárolásáról!

 

  • Soha ne adjon át pénzt, ékszert, vagy más értéket idegenek számára!

 

  • Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget, hívja a 112-es segélyhívószámot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a liftben

Rövid idő alatt elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy bevásárlóközpont liftjében fosztott ki egy idős nőt Miskolcon.

 

Kicsörgött a lopott telefon

A rendőrök felhívták a feltételezett betörőket, de nem vették fel a telefont, ezért az egyenruhások bementek értük.

 

Autókat rongált meg Kisvárdán

A kisvárdai nyomozók gyors felderítés után kilenc gépjármű megrongálásával gyanúsították meg a feltételezett elkövetőt.

 

Petőfi 200 szavalóverseny Tolnában

A Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport és a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat pályázatot hirdet elsősorban hátrányos helyzetű diákok számára.

 

Segítsen, ha felismeri!

A csornai nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.