Lezárt ügy: állatkínzás a gyanú

2021. 02. 14., v - 09:42
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Sanyarú körülmények között tartott jószágok kimentése után büntetőeljárás indult gazdájuk ellen. A gödöllői rendőrök befejezték a nyomozást.

Állampolgári bejelentés alapján érkeztek rendőrök egy isaszegi házhoz 2019. november 24-én. Már az utcáról látszott, az udvaron és az ott lévő kalyibákban nehéz sorsú haszon-, és háziállatok küzdenek az életben maradásért. Közelebbről a látvány még borzasztóbb volt, csontsovány, hiányos bundájú birkák, elpusztult és haldokló juhok, férges, oltatlan kutya.

Elsőre úgy tűnt, az egyik juh csak elpusztult társa bundás testét használja melegedésre, közelebbről döbbenten tapasztalták, a még épphogy élő jószág feje beszorult halott társa szarva alá – ki tudja mióta.

A helyszínről elhozva két kecskét, 6 juhot és egy kutyát bíztak állatmentők gondjaira, az élelmükről, vízükről nem gondoskodó tulajdonosuk ellen büntetőeljárás indult.

Az 54 éves férfi ellen a maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozva elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezték, a Gödöllői Rendőrkapitányság a nyomozás iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Holttestet találtak Szegeden

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy holttestet találtak Szegeden. A nyomozók vizsgálják az eset körülményeit.