Lezárt ügy: állatkínzás a gyanú

2021. 02. 14., v - 09:42
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Sanyarú körülmények között tartott jószágok kimentése után büntetőeljárás indult gazdájuk ellen. A gödöllői rendőrök befejezték a nyomozást.

Állampolgári bejelentés alapján érkeztek rendőrök egy isaszegi házhoz 2019. november 24-én. Már az utcáról látszott, az udvaron és az ott lévő kalyibákban nehéz sorsú haszon-, és háziállatok küzdenek az életben maradásért. Közelebbről a látvány még borzasztóbb volt, csontsovány, hiányos bundájú birkák, elpusztult és haldokló juhok, férges, oltatlan kutya.

Elsőre úgy tűnt, az egyik juh csak elpusztult társa bundás testét használja melegedésre, közelebbről döbbenten tapasztalták, a még épphogy élő jószág feje beszorult halott társa szarva alá – ki tudja mióta.

A helyszínről elhozva két kecskét, 6 juhot és egy kutyát bíztak állatmentők gondjaira, az élelmükről, vízükről nem gondoskodó tulajdonosuk ellen büntetőeljárás indult.

Az 54 éves férfi ellen a maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozva elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezték, a Gödöllői Rendőrkapitányság a nyomozás iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.