Lezárt ügy: darkweben kereskedett

2021. 10. 07., cs - 18:20
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Az internet sötét oldalaként emlegetett darkweben bankkártya adatokkal kereskedő elkövető ellen indított nyomozást fejezett be a rendőrség. A 33 éves G. Adrián 7 844 – nagyrészt külföldi bankok által kibocsátott – bankkártya adatait szerezte meg, majd azokat különböző darknetes piactereken kínálta eladásra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának nyomozói az EUROPOL-lal együttműködve szerezték be az elkövető azonosításához szükséges adatokat, majd házkutatást tartottak a lakóhelyén. A férfi által használt számítógépről további – jogosulatlanul megszerzett – bankkártyaadatok kerültek elő. A beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították azt is, hogy G. Adrián a korábbi legnépszerűbb darkwebes kereskedelmi felületeken – többek között az Alphabayen illetve a Wall Street Marketen – egyaránt jelen volt. A győri férfi nem csak bankkártyaadatokkal, hanem PayPal-fiók adatokkal is rendelkezett, amit saját maga is felhasznált különböző online vásárlások során.

A 33 éves gyanúsított ellen folytatott nyomozást a rendőrség lezárta, a keletkezett iratokat a KR NNI vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészség részére. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.