Lezárt ügy: emeléstechnikai alkatrészeket loptak

2021. 03. 29., h - 10:32
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A rendőrök 2021. január 30-án hajnalban megállítottak egy személyautót Debrecenben, a Monostorpályi úton. Igazoltatták a sofőrt és utasát is, egy 32 éves férfit. Az ellenőrzés során megnézték az autó csomagterét, ahol több, gyári csomagolású fém alkatrészt találtak. A járőrök elszámoltatták a 34 éves járművezetőt és társát a dobozok származását illetően, azonban ők idegesen és zavartan válaszoltak a kérdésekre, majd beismerték, hogy lopták őket. Az egyenruhások előállították a két helyi lakost a rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Mint kiderült, a 34 éves férfi volt az ötletgazda. Rávette barátját, hogy segítsen neki a munkahelyéről ellopni nagy értékű emeléstechnikai alkatrészeket. Mivel kulcsa volt a telephely raktárához, így egyszerűen odamentek a kocsijukkal, és több százezer forint értékű alkatrészt pakoltak a járműbe, majd elindultak haza. Messzire azonban nem jutottak, mert a járőrök még útközben kiszúrták őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.