Lezárt ügy: Fakitermelés közben vesztette életét egy férfi Debrecen közelében

2020. 10. 08., cs - 09:14
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari nyomozók két férfit gyanúsítanak azzal, hogy közük lehetett a baleset bekövetkezéséhez.

A rendőrségre 2018. február 7-én reggel érkezett bejelentés arról, hogy Debrecen mellett egy fa rádőlt egy férfira, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. A nyomozók a helyszínre mentek és a szemle során megállapították, hogy emberi mulasztás vezethetett a baleset bekövetkezéséhez, ezért szakértők bevonásával kezdtek az eset vizsgálatába.

A nyomozás adatai szerint fakitermelés folyt az erdős területen. A sértett a munkálatokban vett részt, amikor az egyik fa rádőlt. A vizsgálat, valamint a szakértői vélemények alapján több munkavédelmi előírást sem tartott be a kitermelést végző vállalkozás vezetője, valamint a munkálatokat irányító férfi sem szabályosan végezte a kivágásokat.

A nyomozók a 32 éves vállalkozót foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség, míg a munkavezetőt, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrt zaklattak

A rendőrök elfogták azt a két pécsi férfit, akik szidalmaztak és fenyegettek egy szolgálaton kívüli rendőrt.

 

Fókuszban az ittas sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.