Lezárt ügy: gyalogos-átkelőhelyen ütötte el a gyermeket

2022. 03. 05., szo - 07:00
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Súlyosan megsérült az a gyalogos, aki az úttesten szabályosan, rollerját tolva akart átkelni.

A nyomozás adatai szerint egy 32 éves nő 2021. november 26-án délután Székesfehérváron, a Királysoron a Géza utca irányába közlekedett autóval, amikor haladása során, a Gőzmalom utcai kereszteződésben kiépített gyalogos-átkelőhelynél nem adott elsőbbséget egy úttesten átkelni szándékozó, rollert toló lánynak, és elütötte őt. A baleset következtében a 10 éves járókelő súlyosan megsérült.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki az okozó sofőrt. A nő beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy sajnálja a történteket, a baleset kapcsán bokaszalag-szakadást szenvedett kislány állapota felől rendszeresen érdeklődött, és egy új rollert vásárolt neki.

A székesfehérvári rendőrök az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadták.

A rendőrség a hasonló balesetek elkerülése érdekében kéri a járművezetőket, hogy mindig fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket! Járművük sebességét úgy válasszák meg, hogy ha kell, eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségüknek!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.