Lezárt ügy: horgászbotokat lopott

2022. 06. 09., cs - 10:37
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy berettyóújfalui férfi tett bejelentést a rendőrségre 2022. február 6-án arról, hogy házának melléképületébe betörtek, és onnan horgászbotokat loptak el. Az egyenruhások a jelzést követően azonnal a helyszínre mentek, adatot gyűjtöttek, tanúkat hallgattak meg, amely eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A helyi lakost másnap elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Beismerő vallomást tett.

Mint kiderült, a férfi a lopott zsákmány egy részét eladta, a többi botot pedig az otthonában rejtette el. Az eljárás során a több mint 100 ezer forint összértékű pecabotok visszakerültek eredeti tulajdonosához. 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.