Lezárt ügy: horgászbotokat lopott

2022. 06. 09., cs - 10:37
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy berettyóújfalui férfi tett bejelentést a rendőrségre 2022. február 6-án arról, hogy házának melléképületébe betörtek, és onnan horgászbotokat loptak el. Az egyenruhások a jelzést követően azonnal a helyszínre mentek, adatot gyűjtöttek, tanúkat hallgattak meg, amely eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A helyi lakost másnap elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Beismerő vallomást tett.

Mint kiderült, a férfi a lopott zsákmány egy részét eladta, a többi botot pedig az otthonában rejtette el. Az eljárás során a több mint 100 ezer forint összértékű pecabotok visszakerültek eredeti tulajdonosához. 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.