Lezárt ügy: ittasan okozott balesetet és súlyosan megsérült a nő

2021. 09. 24., p - 08:35
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A körmendi rendőrök lezárták az ügy vizsgálatát.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök 2021. augusztus 14-én, a 8-as számú főúton. Egy 51 éves nő gépkocsival közlekedett Rábahídvég felől Egyházashollós irányába, amikor haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban letért az útról, a szalagkorlátnak ütközött, majd az autó a tetőlemezére borulva állt meg. Az ittas sofőr súlyosan megsérült a balesetben. A rendőrök a helyszíni intézkedés során a gépkocsivezetővel szemben alkoholtesztert is alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért kórházi ellátása során további mintavételre is sor került. A sofőrt gyanúsítottként kihallgatták és vezetői engedélyének elvétele mellett, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelés érdekében a Körmendi Járási Ügyészségnek megküldte.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Zéró tolerancia

Éjszakai ellenőrzés mérlege Óbudán: 51 járművezetőből öt bizonyult ittasnak, egy kábítószer hatása alatt állt.