Lezárt ügy: két bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie

2021. 09. 18., szo - 08:30
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A komáromi rendőrök befejezték az eljárást az ellen a 24 éves győri férfi ellen, aki a korábban engedély nélkül elvitt autót ittasan vezette, majd tankolást követően fizetés nélkül távozott egy helyi benzinkútról.

A rendőrségre 2021. augusztus 31-én 1 óra 45 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy komáromi benzinkútról tankolást követően egy tehergépkocsi vezetője fizetés nélkül elhajtott. A rendőrök azonnal a sofőr nyomába eredtek, akit tíz perc múlva Almásfüzítőn állítottak meg. Vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra. A mérési eredmények alapján vele szemben büntetőeljárás indult, az elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt pedig az egyenruhások feljelentést tettek ellene. Eljárás során az is kiderült, hogy az autót V. Gergő a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vitte el, és használta. Ezért ellene jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt is büntetőeljárást kezdeményeztek, a gépkocsit pedig visszaadták a tulajdonosnak. Az elkövetőt a lopás szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

Az ügyben a komáromi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt perc alatt bilincsben

A miskolci rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy miskolci Nemzeti Dohányboltot egy késsel a kezében rabolt ki.

 

Az utazás vége

Büntetőeljárás indul egy 45 éves bolgár sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

A gyanú: vesztegetés elfogadása

A budapesti rendőrök két főorvost és egy főnővért gyanúsítanak azzal, hogy 170 ezer forintot kértek jogosulatlanul egy idős asszony ellátásáért.

 

Lezárták: meglopta az „ügyfelét”

A kecskeméti nyomozók egy fiatal lány ügyében fejezték be a nyomozást, aki különös körülmények között jutott hozzá egy bankkártyához. Azzal jogosulatlanul vásárolni is akart, így rögtön lebukott.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 23 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.