Lezárt ügy: két bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie

2021. 09. 18., szo - 08:30
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A komáromi rendőrök befejezték az eljárást az ellen a 24 éves győri férfi ellen, aki a korábban engedély nélkül elvitt autót ittasan vezette, majd tankolást követően fizetés nélkül távozott egy helyi benzinkútról.

A rendőrségre 2021. augusztus 31-én 1 óra 45 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy komáromi benzinkútról tankolást követően egy tehergépkocsi vezetője fizetés nélkül elhajtott. A rendőrök azonnal a sofőr nyomába eredtek, akit tíz perc múlva Almásfüzítőn állítottak meg. Vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra. A mérési eredmények alapján vele szemben büntetőeljárás indult, az elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt pedig az egyenruhások feljelentést tettek ellene. Eljárás során az is kiderült, hogy az autót V. Gergő a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vitte el, és használta. Ezért ellene jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt is büntetőeljárást kezdeményeztek, a gépkocsit pedig visszaadták a tulajdonosnak. Az elkövetőt a lopás szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

Az ügyben a komáromi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.