Lezárt ügy: Közel 10 millió forint értékben loptak parfümöket

2020. 12. 09., sze - 07:12
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint országszerte lopták a márkás illatszereket. A trió egyik tagja jelenleg is letartóztatásban van, két társával szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a hatóság. A debreceni rendőrök befejezték a 70 éves férfival szemben a nyomozást.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 70 éves férfival és két társával szemben. A két férfi, valamint harmadik társuk, egy 37 éves nő 2019 decembere és 2020 januárja között az ország 15 városában egy illatszereket árusító üzlethálózat boltjaiból közel 10 millió forint értékben lopott különböző márkás parfümöket és kozmetikai cikkeket. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak országszerte fosztogatták az üzletlánc boltjait. Miskolctól Debrecenen és Keszthelyen keresztül egészen Nagykanizsáig jártak, városról városra.

A 70 éves román állampolgárt 2020. január 23-án fogták el a rendőrök, amikor az egyik üzletben felismerték a bolt eladói. A gyanúsított által elkövetett bűncselekményeket egyesítették, az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatta le. A férfi letartóztatását 2020. január 26-án rendelte el a Debreceni Járásbíróság. A megalapozott gyanú szerint a bűncselekményeket nem egyedül követte el. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a 35 éves Constantin Cipriannal és a 37 éves Bacrita Alexandrával szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a hatóság.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.