Lezárt ügy: közel százhatvan zsák műtrágyát loptak

2023. 08. 03., cs - 15:21
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Csaknem kétmillió forint értékben lopott műtrágyát egy férfi Baksról, majd a zsákmány egy részét eladta. A kisteleki rendőrök befejezték az ügyben indult nyomozást.

A Kisteleki Rendőrkapitányságra 2022 áprilisában érkezett bejelentés, hogy egy baksi telephelyről eltűnt több zsák műtrágya. A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a drótkerítést kivágták, és a raktár ajtaján lévő lakatot is letörték a behatolók. Az adatgyűjtés eredményeként azonosítottak egy 21 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több mint három tonna trágyát lopott el. A tolvajt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a Kisteleki Rendőrkapitányságon. Kiderült az is, hogy a telephelyről márciusban már szintén lopott műtrágyát, valamint a zsákmányból valamennyit értékesített. A lopott portékát egy 50 éves kisteleki férfi vette meg, aki tisztában volt annak eredetével.

A fiatalabb elkövetőnek lopás, az idősebbnek pedig pénzmosás bűntette miatt kell felelnie. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.