Lezárt ügy: Megfojtotta

2022. 06. 09., cs - 10:10
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tragédiával indult az újév Ököritófülpösön, ahol egy helyi lakos megfojtotta feleségét és saját életét is megpróbálta kioltani.

A rendőrségre 2022. január 1-jén reggel 7 óra után tett bejelentést M. T. 49 éves ököritófülpösi lakos. A hívását fogadó kollégának elmondta, hogy féltékenységből megfojtotta feleségét, majd önmaga ellen fordult, a saját életének is megpróbált véget vetni.  A mentőszolgálat helyszínre kiérkező munkatársai a fiatal nőn már nem tudtak segíteni, elszenvedett sérülései következtében életét vesztette, a férjet önmagának okozott sérülései miatt kórházba vitték.

A Szabolcs megyei nyomozók emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdték meg az adatgyűjtést és megállapították, hogy a házaspár szilveszter éjjel veszekedett, és a férj dühében olyan súlyosan bántalmazta, test szerte ütötte, és fojtogatta 27 éves feleségét, hogy az elszenvedett sérülései következtében életét vesztette. A férj ezután önmaga ellen fordult, több vágott sebet ejtett a karján, és a mérgezéssel is próbálkozott, de végül elállt öngyilkossági szándékától, és megtette az önmagára terhelő bejelentést. A családban rendszeresek voltak a veszekedések, a házaspár kapcsolata megromlott a férj féltékenysége miatt, aki már korábban is tett olyan kijelentést a feleségének, hogy elteszi láb alól.

A nyomozók M. T.-t emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A gyanúsított megbánó, beismerő vallomást tett, de magyarázatot adni nem tudott.             

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az M. T. ellen, emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pofátlan pacákok

Két gyöngyösi férfit a bűnügyi felügyelet sem tartotta vissza az újabb bűncselekménytől.

 

Békéscsabán a Mikulás is csat(t)lakozott

A rendőrség egész évben kampányolt azért, hogy minél többen bekössék a biztonsági övet. A piros ruhás, nagy szakállú megköszönte a kékeknek, hogy szorgalmasan dolgoztak a jó ügyért. Azoknak pedig, akik hallgattak a rendőrökre és bekötve autóztak, ajándékot adott.

 

Fociztunk

A Honvéd Arrabona Sportegyesület Borbála-napi helyőrségi kispályás labdarúgó tornát rendezett Győrben, amelyre a Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrök is beneveztek.