Lezárt ügy: „nem akartam annyit gyalogolni”

2023. 09. 08., p - 08:25
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ennyi volt a magyarázata annak a fiatal férfinek, aki meghúzta egy vonat vészfékét Hajdúhadháznál. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022. december 18-án este vonattal tartott haza. A hajdúhadházi vasútállomás előtt nem sokkal meghúzta a vészféket, nem törődve azzal, hogy cselekményével veszélyeztette a szerelvényen ülők biztonságát. Ezután mintha mi sem történt volna, leugrott a kocsiról és elszaladt.

A nyomozók adatot gyűjtöttek, és rövid időn belül azonosították a 19 éves férfit. Gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, tettét csupán azzal magyarázta, hogy nem akart annyit gyalogolni.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.