Lezárt ügy: Vádat emelhetnek a csaló ellen

2023. 03. 31., p - 13:29
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 32 éves abádszalóki férfi 20 embert tévesztett meg és csalt ki tőlük pénzt.

A Bicskei Rendőrkapitányságon 2020. augusztusában indult büntetőeljárás nagyobb kárt okozó csalás elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás adatai szerint az elkövető először egy internetes oldalon adott fel különböző álhirdetéseket, miszerint konténerházat, mobilházat, fűnyíró traktort, motorcsónakot, hintót kínált eladásra. Az áldozatokkal telefonon egyeztetett, beszélgetéseik során vagy a teljes összeget, vagy előleget kért, amit a sértettek egy megadott számlaszámra utaltak el, ezt követően a csaló elérhetetlenné vált.

Egy másik elkövetési módszere volt, amikor a sértetteket mobiltelefonon hívta fel és közölte velük, miszerint örömmel értesíti őket, hogy egy nyereményjáték nyertesei lettek. Nyereményük nem más, mint egy vadonatúj személygépkocsi, azonban ahhoz, hogy megkapják különböző adminisztrációs költségek miatt meghatározott összeget kell elutalniuk egy előzetesen megadott számlaszámra. A sértettek, az utalást követően ajándékukat hiába várták, az nem érkezett meg.

A rendőrök a begyűjtött információk alapján gyanúsítottként hallgattak ki egy 32 éves abádszalóki lakost, aki a bűncselekmények elkövetését elismerte, amellyel több, mint hat és fél millió forintos kárt okozott.

A férfi megalapozottan gyanúsítható 3 rendbeli nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, 11 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, 6 rendbeli szabálysértési kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével, valamint 3 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás kísérlet vétségének elkövetésével.

A Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban a Bicskei Járási Ügyészség részére továbbították.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.