Lezárt ügy: vitték az aranyat is

2022. 10. 16., v - 07:53
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát az ellen a két férfi ellen, akik egy ludányhalászi családi házból loptak el közel egymillió forint értékben készpénzt és aranyékszereket.

A nyomozás adatai alapján a 32 éves és a 21 éves szécsényi lakos 2022. augusztus 6-án a kora délutáni órákban egy ludányhalászi családi ház bejárati ajtaja melletti kisablakot betörte, és azon keresztül a házba bejutott, ahol értékek után kutatott. Az egyik szobában elhelyezett pénztárcákból 485.000 forint készpénzt, valamint a szekrényből több aranyékszert vettek magukhoz, majd az ingatlanból távoztak. A rendőrök a két férfit beazonosították, majd az ellenük kiadott elfogatóparancs alapján elfogták és előállították őket. A terhelteket lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerték. A hatóság tagjai a 32 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A rendőrök az ellopott pénz egy részét, valamint az aranyékszereket az elkövetőknél megtalálták, lefoglalták és azokat a sértett részére visszaadták.

A szécsényi nyomozók a két férfi ellen folytatott büntetőeljárást a napokban lezárták és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.