Lezárt ügyek: Kábítószerrel kereskedtek és fogyasztották is

2021. 12. 02., cs - 08:58
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kazincbarcikai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek során két személyt kábítószer-kereskedelemmel, három főt pedig kábítószer birtoklásával gyanúsítottak meg.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy sajószentpéteri és egy tardonai, míg kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kazincbarcikai, egy tardonai és egy füzesabonyi fiatalemberrel szemben folytatott nyomozást.

A gyanúsítottakat a rendőrök egy közúti ellenőrzés során igazoltatták Kazincbarcikán 2020. július 12-én az esti órákban, amikor kábítószergyanús növényi törmelékeket találtak náluk, amelyekről utóbb bebizonyosodott, hogy valóban kábítószernek minősül.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy az öt személy közül ketten nemcsak fogyasztók voltak, hanem terjesztették is a kábítószert.

A később elvégzett kutatások során a nyomozók újabb növényi részeket, csomagolóanyagokat, őrlőeszközöket is lefoglaltak.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.