Lezárt ügyek: Nem mind ezüst, ami fénylik

2022. 06. 27., h - 15:33
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki ezüst érméknek nevezett hamisítványokkal csapta be vásárlóját.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 24 éves budapesti férfival szemben.

A gyanúsított 2021  februárjában egy miskolci órásüzletbe tért be, ahol különböző, ezüstnek mondott érméket kínált eladásra. A bolti eladó egy ismerőse telefonszámát adta meg részére, aki gyűjtő. A gyanúsított felhívta a - későbbi – sértettet és végül 200.000 forint vételárban állapodtak meg a több mint három tucat „ezüst” érmét illetően.

A sértett – mivel nem tartózkodott otthon, ezért - ismerőseit küldte el az adásvétel lebonyolítására, de a későbbiekben (amikor személyesen megvizsgálta) kiderült, hogy az érmék nem ezüstből készültek, azok hamisítványok.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam