Lezárt ügyek: Se előleg, se termék…

2023. 03. 27., h - 15:14
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az Ózdi Rendőrkapitányság befejezte a csalássorozat vizsgálatát.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy budapesti házaspárral szemben. A 42 éves férfi és a 35 éves nő online apróhirdetési oldalon leginkább elektronikai cikkeket, valamint elektromos szerszámgépeket hirdettek, előleg előre utalását követően, a terméket nem küldték el, illetve a pénzt sem adták vissza.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrsén 2020 májusában indított nyomozás során egy kézbe gyűjtötték össze az egész országra kiterjedő - 647 rendbeli, illetve közel 6 millió forint kárt okozó - bűncselekmény károsultjainak ügyeit. A kitartó nyomozás eredményeként – a gyanúsított kihallgatásokat követően - a rendőrök 2022. március 21-én a párost őrizetbe vették, és előterjesztéssel éltek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására is.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A nyomozás adatai alapján az elkövetőknek nem állt szándékukban a hirdetett termékek eladása, illetve ezekkel az árukkal nem is rendelkeztek. A több száz hirdetést azért tették közzé, hogy a vételár átutalásával jövedelemre tegyenek szert, amit saját céljaikra használjanak fel.

Az interneten történő vásárlás alkalmával mindenkor legyünk elővigyázatosak az alábbiak tekintetében:

  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg a vásárláskor!
  • Ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!
  • Lehetőség szerint soha, sehol, senkinek ne utaljuk előre a vételárat, illetve annak egy részét sem!
  • Ha lehet, válaszunk személyes átvételi módot!
  • Ellenőrizzük az eladót korábbi visszajelzések, közzétett adatok alapján!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.