Lezárták a nyomozást az idős férfi támadójával szemben

2023. 02. 03., p - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az elkövető Erzsébetvárosban rabolt ki egy idős embert tavaly ősszel, egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el egy napon belül.

Idős embert támadott meg egy fiatal férfi 2022. szeptember 28-án éjfél után Budapest VII. kerületében. Az elkövető az utcán beszélgetésbe elegyedett 70 éves áldozatával, akit a Rózsa utcán váratlanul ököllel arcon ütött. Az idős férfi elesett, a rabló pedig elvette tőle táskáját, valamint az óráját is megpróbálta a karjáról lehúzni – sikertelenül. A támadó végül a táskával elfutott, a sértett könnyű sérülést szenvedett.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság egy szolgálaton kívüli nyomozója a személyleírás alapján egy napon belül felismerte az utcán sétáló feltételezett elkövetőt. Követte a 28 éves férfit, miközben telefonon értesítette kollégáit, és közösen állították elő a rablót a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra. B. Viktort rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, a férfi jelenleg is letartóztatásban van.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.