Lezárták a tiszakécskei strandtolvaj elleni nyomozást

2021. 11. 27., szo - 12:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak a 43 éves dági férfi ellen.

Strandolni ment a tiszakécskei fürdőbe egy szolnoki házaspár 2020. augusztus 30-án. A fürdés idejére a napozóágyra tették értékeiket, és őrizetlenül hagytak mindent. A délután folyamán, 17 óra tájt vették észre, hogy eltűnt a táskájuk és a törölközőjük. Ekkor értesítették a tiszakécskei rendőröket, akiknek elmondták, hogy a táskában 2 db telefon, karóra, a kocsijuk indítókulcsa, hallókészülék, személyes iratok, némi készpénz és a ruháik voltak. A tolvaj 300.000 forint értékű zsákmányra tett szert a sértettek könnyelműsége révén.

Az egyenruhások adatgyűjtésbe kezdtek, aminek eredményeként eljutottak az ellopott telefonok új használóihoz. A nyomozók kihallgatták őket, ami elvezetett a feltételezett elkövetőhöz. A 43 éves dági lakost gyanúsítottként hallgatták ki.  Az ellopott holmik egy részét lefoglalták és visszaadták a tulajdonosoknak. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát és vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.