Lezárták az ismerősüket megkötöző és bántalmazó trió ügyét

2024. 04. 11., cs - 09:43
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak a kunpeszéri férfiakkal szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk, három kunpeszéri férfit vettek őrizetbe személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntett miatt a rendőrök tavaly nyáron. A  29, 33 és 58 éves férfivel szemben azért folyt nyomozás, mert a rendőrség tudomására jutott, hogy súlyosan bántalmazták ismerősüket, összekötözték a végtagjait, majd megfenyegették, hogy vízbe dobják.

Az eset 2023. július 19-én este történt, miután a sértett és a későbbi gyanúsítottak együtt italoztak. A négy férfi autókázni ment, majd Kunpeszérnél, egy földes úton a sofőr minden előzmény nélkül megütötte az anyósülésen elhelyezkedő ismerősét. A bántalmazott ugyan megpróbált kiszállni a kocsiból, de támadója szólt a hátul ülő cimboráinak, hogy fogják le. A következő pillanatban a gépkocsi vezetője megállt egy hídnál, kirántotta a kocsiból a sértettet, majd társaival együtt lefogták és ütlegelték. A kezeit és a lábait összekötözték, majd megfenyegették, hogy a vízbe dobják. A gyanúsítottak arra is figyeltek, hogy „tisztára mossák” tettüket: kamerafelvételt készítettek, amin a sérült arról nyilatkozik, hogy esés közben ütötte meg magát. A trió végül elmenekült, a bántalmazottat pedig hátrahagyták. A sértett, miután magához tért jó ideig próbálta megtalálni a sötétben a haza vezető utat, megérkezve a szomszédból hívott mentőt és értesítette a rendőröket.

A kórházban kiderült, hogy a férfi súlyosan megsérült, arccsonttörést szenvedett. A nyomozók rögvest munkához láttak és a trió tagjainak felkutatásába kezdtek. Az alapos adatgyűjtés hamar eredményre vezetett, az egyik férfit az otthonában, a másik kettőt pedig az utcán sikerült elfogni, majd előállították őket a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették a trió tagjait és kezdeményezték a letartóztatásukat. Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték és megküldték az iratokat az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.