Lezárták: egy délután, három lopás

2022. 12. 01., cs - 07:35
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunmajsai rendőrök pillanatok alatt megtalálták a szomszéd városból érkezett tolvajt. Ügyében vádemelést javasolnak.

 

Egymás után három bejelentés érkezett hirtelen 2022. augusztus 5-én este a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. Mindegyik sértett kiskunmajsai illetőségű volt, és arról számoltak be, hogy meglopták őket. Ennek a fele sem tréfa, gondolták az egyenruhások, és a szolgálatban lévő járőr, azonnal a fürdővárosba sietett.

Az egyik feljelentő elmondta, hogy valamikor a nap folyamán az általános iskola elől eltulajdonították a lezárt, bordó-szürke színű kerékpárját. Egy 54 éves nő arról tett vallomást, hogy amikor kora este hazaért, egy férfi sétált ki az udvarából. Az idegen egy bordós színű kerékpárral volt, amit a kerítés előtt hagyott addig, amíg az udvaron bóklászott. Később kiderült, hogy az teraszon lévő asztalról kulcsok tűntek el. 

A harmadik bejelentés néhány utcával távolabbról érkezett: egy lezáratlan autóból gázpalackot tulajdonítottak el kora délután.

Miután a Kiskunmajsai Rendőrőrs járőre meghallgatta a lopások áldozatait és megkapta a feltételezett elkövető személyleírását, ellenőrizte a település utcáit, hátha a tolvaj nyomára akad. Szerencséje volt, mert rövid idő múlva megpillantott egy kerékpárját toló, a személyleírásnak megfelelő férfit, akit igazoltatás alá vont.

A 28 éves kiskunfélegyházi lakos ruházatából az eltulajdonított kulcsok előkerültek, ahhoz pedig kétség sem férhetett, hogy a nála lévő kerékpár lopott, így ezeket a dolgokat lefoglalták tőle. A gázpalacknak azonban nyoma veszett, vélhetően a férfi valahol a városban értékesítette.

A kiskunmajsai bűnügyi alosztály munkatársai az elkövetőt három rendbeli lopás miatt kihallgatták. A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a nyomozás befejeződött, a keletkezett iratokat vádemeléssel adták át az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.