Lezárták: telefont, iratokat és bankkártyát vitt el

2022. 10. 06., cs - 07:50
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök lezárták annak a gyanúsítottnak az ügyét, aki egy padon alvó férfit zsebelt ki. Az elkövető jelenleg is letartóztatásban van.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. július 25-én őrizetbe vettek egy 24 éves helyi lakost. A férfi a gyanú szerint néhány nappal korábban kifosztott egy padon alvó, ittas embert. Elvette a telefonját, az iratait és a bankkártyáját. A sértett nem tett azonnal feljelentést, amely ugyan megnehezítette a nyomozók munkáját, de az elkövetőt azért megtalálták és elfogták.

A fiatal először tagadta tettét, ám a bizonyítékok láttán már tudta, kár tagadnia. Részletes, beismerő vallomást tett a kifosztással kapcsolatosan is, valamint egy lopási ügyben. A férfi ugyanis nyár közepén egy boltból kozmetikumokat emelt el, de a szemfüles biztonsági őr tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A kifosztás bűntettével és lopás vétségével gyanúsítható helyi lakos ügyében a nyomozás befejeződött. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak ellene, ezért az ügyet átadták az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.