Lopásból veszélyeztetés

2023. 04. 12., sze - 07:35
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy családi ház udvaráról loptak a XXII. kerületben, majd autójukkal elsodorták tulajdonost. A budapesti rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket.

 
Veteránautó-alkatrészeket loptak Budapesten, egy XXII. kerületi telekről 2023. március 23-án délelőtt. A tulajdonos észrevette a tolvajokat, akik menekülés közben autójukkal elsodorták. A férfi nem sérült meg.
 
Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága indított nyomozást. A feltételezett elkövetőket egy héten belül azonosították. A 26 éves J. Róbertet és a 32 éves J. Istvánt 2023. március 31-én a XXII. kerületben, míg harmadik testvérüket, a 21 éves J. Józsefet  Ercsiben fogták el, mindhármukat lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A tulajdonos elsodrása kapcsán közúti veszélyeztetés bűntett miatt is eljárás indult. 
 
Elfogták

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.