Lopásra specializálódott, most letartóztatásban van

2022. 07. 05., k - 12:54
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított pár hónap leforgása alatt 25 bűncselekményt követett el Debrecenben. A helyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Tavaly ősszel több bejelentés érkezett a rendőrségre Debrecen területén történt besurranásos lopásokról és betörésekről. A nyomozók részletes adatgyűjtéseket és tanúkutatást végeztek. A beszerzett és elemzett bizonyítékok alapján azonosítottak egy helyi lakost. A 22 éves fiatalt 2022. február 4-én hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A nyomozás adatai szerint a férfi szűk fél év alatt összesen 25 bűncselekményt követett el a megyeszékhelyen. Elsősorban társasházakat választott, ahol lakásokba surrant be, de garázsokat és tárolókat is feltört, hogy értékeket tudjon ellopni, főleg kerékpárokat és műszaki cikkeket választott. A betöréseken és besurranásokon túl, többször lopott drogériákból is.

A minden részletre kiterjedő nyomozásban a rendőrök egy orgazdát is azonosítottak. A férfi tudott arról, hogy ismerőse bűncselekményekből szerzi a különféle értéktárgyakat, mégis megvásárolta azokat. A debreceni férfinak pénzmosás bűntett miatt kell felelnie.

A megtartott kutatások során a nyomozók az ellopott tárgyak egy részét megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosának.

A 22 éves gyanúsítottal szemben 13 rendbeli lopás bűntett, 8 rendbeli lopás vétség, és 4 rendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást a bűnügyesek. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a közel 3000 oldalból álló iratot átadta az ügyészség részére.​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyó újra otthon

A szikszói rendőrök visszaadták az eltulajdonított kutyust a gazdájának.

 

Lopott és rabolt

Emelte a tétet az a tiszaburai férfi, aki eleinte csak alkalmi lopásokat, később már rablást követett el. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.