Lopástól rablásig

2023. 09. 05., k - 12:08
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy tiszaföldvári férfi elmúlt pár hónapja ékes bizonyítéka annak, hogy ha valaki a bűn útjára lép, olyan folyamatot indít el, hogy a végén annak irányítására már nem lesz ráhatása.

A megalapozott gyanú szerint a 24 éves tiszaföldvári férfi 2023. májusában kezdett el kisebb vagyon elleni bűncselekményeket elkövetni a településen. Volt, hogy közterületről kerékpárt, vagy szórakozóhelyről bárpulton hagyott mobiltelefont lopott. Emelve a tétet, következett két lakóingatlan, amelyekbe este tört be, azonban mindkét esetben megzavarta a sértett, és elmenekült. Az utolsó és legsúlyosabb tettére 2023. szeptember 3-án délután került sor, amikor lopási céllal bejutott egy 80 éves férfi házába. A sértett kérdőre vonta, ekkor két alkalommal pofon ütötte, majd ellökte a tulajt, végül egy televízióval a kezében távozott a házból, mikor megérkeztek a tiszaföldvári rendőrök és elfogták.

A nyomozók a férfit rablás bűntette, és négyrendbeli lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.