Lopott bankkártyával vásárolt

2023. 02. 08., sze - 07:35
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tiszakécskei Rendőrőrs munkatársai őrizetbe vették a több lopással is gyanúsítható 43 éves nőt.

 

Egy tiszakécskei asszony 2022. december 29-én és december 30-án az egyik helyi üzletből – az áruvédelmi eszköz eltávolítása után – összesen 17 üveg szeszes italt tulajdonított el, közel 130.000 forint értékben. Egy másik boltból további 5 üveg alkoholos italt lopott, ezzel 22.000 forintot meghaladó kárt okozott az üzemeltetőnek. Minden esetben egy fekete táskába pakolta be zsákmányát, majd fizetés nélkül távozott.

A gyanúsított 2023. február 1-én és 2-án további bűncselekményeket követett el. Egy tiszakécskei lakóházból mobiltelefont és kulcscsomót vitt el, egy kisbuszból pedig – amelynek az ajtaját könnyelműen nyitva hagyták – pénztárcát emelt el. A tárcában az iratokon és a készpénzen kívül volt egy bankkártya is; ezzel a nő legalább négy boltban vásárolt mindenféle terméket.

A nyomozók a feljelentéseket követően rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, aki nem volt ismeretlen a hatóság előtt, hiszen jelenleg is több büntetőeljárás van ellene folyamatban vagyon ellen bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A tiszakécskei rendőrök az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével és többrendbeli lopással gyanúsítható bűnelkövetőt 2023. február 6-án reggel őrizetbe vették, és kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.