Lopott biciklilámpa a letéti tárgyak között

2024. 02. 29., cs - 11:33
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak egy 21 éves férfivel szemben, aki egyszer az öccsét is magával vitte lopni.

 

Egy kecskeméti ház előtt parkoló autókat tört fel valaki 2023. február 22-ére virradóra. Az egyik kocsiban nem lelt zsákmányra, a másikból is csak két autóillatosítót tudott magával vinni, de a járművekben jelentős rongálási kár keletkezett. Egy szemtanú fiatal férfit látott az autó körül, és viszonylag pontos személyleírást is tudott róla adni, így a rendőröknek már volt egy biztos támpontjuk, ami megkönnyítette az ismeretlen elkövető azonosítását. A járőrök a kapott információk alapján átfésülték a környéket, és igazoltattak egy fiatalt, akire illett a leírás. Amikor a kecskeméti férfi ruházatából előkerült két használt autóillatosító, a rendőrök már biztosak voltak abban, hogy a tolvaj akadt a horgukra, így előállították és kihallgatását követően őrizetbe vették.

A férfit a bíróság – az ügyészség indítványára – letartóztatta, a nyomozók pedig tovább vizsgálódtak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a gyanúsított más bűntényt elkövetett-e. Kiderült, hogy nem is egyet. Ellopott egy közel 160 000 forint értékű elektromos kerékpárt, ráadásul nem egyedül, mivel a bűnelkövetésben fiatalkorú öccse volt a segítségére.

Egy másik esetben pedig a kecskeméti illetőségű tolvaj egy lakóház udvarán álló bicikliről két lámpát vitt el. A nyomozók még emlékeztek is a lámpákra, miután a tulajdonos pontosan leírta, hogy mik tűntek el. A holmik ugyanis a férfi elfogásakor a ruházatában voltak, majd letartóztatása után a börtönben a letéti tárgyai közé kerültek.

A négyrendbeli lopással gyanúsított férfi – más esetek miatt – jelenleg is letartóztatásban van, testvére pedig szabadlábon védekezhet. Ezekben az ügyekben a nyomozás befejeződött; az iratokat vádemelés javaslatával átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.