Lopott biciklivel kerekezett az autópályán

2023. 01. 18., sze - 11:01
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A lengyel férfi életveszélyes mutatványának a Bács-Kiskun vármegyei egyenruhások vetettek véget. A pipacsmintás kerékpárral közlekedő külföldit a kecskeméti nyomozók őrizetbe vették.

 

Egy kunszállási fiatal nő 2023. január 16-án 18 óra körül bejelentette a rendőrségen, hogy a bekerítetlen tanyája udvaráról elvitte valaki a kerékpárját. Ezzel egyidőben a polgárőröknek is szólt. Egyikük éppen a közelben volt, így ő ért elsőként a károsult ingatlanához. A polgárőr kolléga felvette a kapcsolatot a helyi körzeti megbízottal, aki azonnali örömhírrel tudott szolgálni: a bicikli már előkerült.

Kiderült, hogy egy autós bejelentést tett a tevékenység-irányítási központba, mert egy férfit látott az autópályán kerékpározni, egyébként nem messze a lopás helyszínétől. A vármegyei autópálya alosztály munkatársai azonnal a nyaktörő és veszélyes mutatvány elkövetőjének a keresésére indultak, bízva abban, hogy a gyorsaságuk akár életet is menthet, hiszen a sztrádán biciklizni nem csupán tilos, hanem életveszélyes is.

Szerencsére rövid időn belül megtalálták azt a lengyel férfit, aki éppen a lerobbant kamionjához kerekezett a fiatalasszony kerékpárjával. A 30 éves külföldi nem adott arra magyarázatot, hogy került hozzá a kétkerekű, de elismerte, hogy azt ő tulajdonította el. A piros pipacsmintás kerékpárt a tulajdonosa azonnal visszakapta.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság bűnügyi munkatársai a lengyel sofőrt lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A vizsgálók kezdeményezik a férfi bíróság elé állítását. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.