Lopott kártyával akart pénzt szerezni

2023. 01. 10., k - 07:35
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tolvaj nem volt ismeretlen a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai előtt. A kamerafelvételek alapján azonnal tudták, kit kell keresniük.

 

A kiskunfélegyházi rendőrségen egy 66 éves asszony bejelentése alapján 2023. január 7-én nyomozást rendeltek el lopás miatt. A sértett elmondta, a városban kerékpározott, majd a Molnár Béla utca és a Szentesi út kereszteződésében megállt telefonálni, miközben a táskáját a bal karjára tette. Beszélgetés közben egy biciklis bukkant fel mellette, lehúzta a táskát az idős asszony kezéről és eltekert.

Talán azt gondolta, hogy a sietős távozással elkerülheti a lebukást, de nem ez történt. A nyomozók feltérképezték a környék térfigyelő kameráit, megnézték az azokon rögzített felvételeket, így a tolvaj – mondhatni – pillanatokon belül lelepleződött. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves kiskunfélegyházi lakost, ugyanis jól ismerik a helyi zsaruk, mivel jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene.

A bűnelkövetőt a rendőrök elfogták és előállították. Közben az is kiderült, hogy a tolvaj a lopás után az egyik zsákmányával, egy bankkártyával, néhány helyen megpróbált fizetni, ám nem járt sikerrel. A helybélit így nem csupán lopással, hanem információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérletével is gyanúsítják. Őt kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.