Lopott roller nyomában

2024. 06. 18., k - 15:52
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Visszakerült jogos tulajdonosához a jármű, közel 200 000 forint térült meg.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást május 13-án, mivel valaki elvitt egy lezárt elektromos rollert a gárdonyi vasútállomásról.

A vasútállomás kameráinak felvételei alapján az éppen szolgálatot teljesítő Közrendvédelmi Osztály csoportparancsnoka június 7-én felismerte az elkövetőt, aki aznap a kapitányság épületébe toppant be egy folyamatban lévő másik ügy kapcsán kapott idézés miatt. Amíg a kihallgatást folyt, volt idő átgondolni a taktikát. A főtörzszászlós civil ruhába bújt, az erősítés érdekében pedig értesítette a szolgálatirányító parancsnokot és két körzeti megbízott kollégát. Mivel feltételezték, hogy a 29 éves elkövető a lopott rollerrel érkezett, a kihallgatás végeztével követni kezdte őt. A férfi a kapitányság épületétől távolodva leült egy padra, kicsit megpihent, majd továbbment, míg oda nem ért egy kerékpártárolóhoz, ahol egy gondosan lezárt e-roller várta. A lakatot kinyitva fellépett rá, de útja nem tartott sokáig, mivel az „ütésre” kész zsaruk szolgálati gépkocsival gyorsan utolérték, majd elfogták.

A rendőrök kihallgatták a férfit, melynek során beismerő vallomást tett. Jogos tulajdonosa még aznap átvehette a rollert a Gárdonyi Rendőrkapitányságon, így közel 200 000 forint kár térült meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.