Lopottal loptak

2022. 09. 27., k - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A két budapesti férfi Csepelről vitt el egy autót és egy quadot.

A rendelkezésre álló adatok szerint V. Henrik 2022. szeptember 7-én reggel ellopott egy autót a XXI. kerületből. Az alkalmi tolvaj észrevette, hogy egy parkoló kocsi csomagtartója nyitva van, a férfi azon bemászott, és még a pótkulcsot is megtalálta, amit a gépjármű tulajdonosa óvatlanul az egyik ajtó oldalába tett be.

Még aznap délután a 32 éves férfi a lopott autóval és ismerősével egy csepeli üzemcsarnok területére ment, ahonnan elloptak egy quadot; a négykerekű járgányt egyszerűen betették az autó csomagtartójába úgy, hogy a hátsó két ülést lehajtották.

Már éppen visszafelé tartottak a telepről, amikor a Renault Twingo tulajdonosa szembe jött velük, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A XXI. kerületi járőrök egy munkásszálló előtt találták meg az autót, amiben még benne volt a quad is. Ugyanitt fogták el a rendőrök V. Henriket, akit a csepeli kapitányságra állítottak elő. Társát, a 29 éves D. Kálmánt két nappal később fogták el.

A XXI Kerületi Rendőrkapitányság V. Henriket lopás bűntett és egyedi azonosító jellel való visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették. Társának, a 29 éves D. Kálmánnak a quad ellopása miatt kell felelnie.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.