Lőszerrel visszaélés Batéban

2021. 07. 02., p - 11:48
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével fogtak el egy személyt, aki engedély nélkül tartott lőszereket egy batéi házban.

A kaposvári nyomozók előzetes bűnügyi információk alapján 2021. július 1-jén házkutatást tartottak egy batéi ingatlannál. Az intézkedésbe a Terrorelhárítási Központ munkatársait is bevonták, mivel felmerült a lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja. A rendőrök a 79 éves férfi lakcímén az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint 48 darab éles, 22-es kaliberű lőszert találtak és foglaltak le.

A rendőrök a férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja gyanúsítottként hallgatták ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megtalálták

A gödöllői rendőrök egy nádas közepén találtak rá az eltévedt idős férfira.

 

Ukrajnában fogták el

A gyanú szerint a grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában.

 

Emberölés kísérlete a gyanú

A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint a testvérével folytatott vita közben, békítésükre siető ismerősét nyakon szúrta.

 

Festőlétráról a fegyházba

Rács mögött a budatétényi nyugdíjasokra szakosodott bűnbanda utolsó tagja is. A 31 éves budapesti férfi egy évig bujkált a hatóságok elől. Alkalmi munkásként épp egy lakást festett, amikor a KR NNI fejvadászai a múlt héten elfogták.  

 

A rablónak bilincs, a rendőrnek jutalom

A feltételezett elkövető bicskával és símaszkban követelte egy III. kerületi benzinkút bevételét. Három napon belül elfogták a budapesti rendőrök.