Macskatápos és chipses zacskóba rejtett kábítószer

2023. 02. 27., h - 07:30
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI rajtaütött egy szegedi drogbandán. A razzia során több mint 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók. Az őrizetbe vett nyolc gyanúsított mindegyikének kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra el is rendelt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya, a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA egységével, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen nagyszabású akciót hajtott végre 2023. február 22-én. Egyszerre egyidőben 12 helyszínen realizáltak. Egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi csapat tagjait fogták el, majd tartottak náluk kutatásokat.

Többségében szegedi lakcímeket vizsgáltak át a rendőrök, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakást is megkutattak. A hajnali rajtaütés során összesen több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból. A hagyományosnak számított kábítószerek – mint a kannabisznövény, a kokain és az amfetamin – mellett, a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amik a kannabiszfeldolgozás egyéb végtermékei. Ezen kívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is.   

Az akcióval a KR NNI szegedi egysége összesen több mint 41 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, aminek feketepiaci értéke legkevesebb 143 000 000 forint. 

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyolc férfitől a KR NNI lefoglalt 10 és fél millió forint készpénzt, nagyértékű karórákat, két autót, valamint többmillió forint értékű kriptovalutát is.

A bűnbanda tagjait – akiknek legfiatalabb tagja 25, míg legidősebbje 48 éves, és mindegyikük szegedi lakos – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.    

Természetesen az még a KR NNI szegedi egységére vár, hogy a nyomozás során kiderítse a gyanúsítottak közül pontosan kinek mi volt a szerepe a drogterjesztésben, illetve feltérképezze, hogy honnan szerezték be a kábítószert, és azt feldolgozást követően kiknek adtak tovább.

A  KR NNI szegedi egységének a kábítószer-kereskedelem elleni fellépés hatékonyságát jelzi, hogy 2022. december 29-én 60 kilogramm, különböző típusú kábítószert foglalt le más bűnelkövetői csoport tagjától.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az ékszertolvaj

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy magyarcsanádi férfit, aki ismerősétől elkért arany nyakláncot adott zálogházba.

 

Zsarolók rács mögött

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói pénz átvételénél érték tetten azt a 26 éves zsarolót, aki társával bűnös módon több mint egymillió forintot csalt ki ismerősétől.

 

Legyél Te is rendőr!

Újabb két oktatási intézmény csatlakozott főkapitányságunk pályaorientációs programjához.

 

Ál-vízóraleolvasók

A budapesti rendőrök elfogtak két trükkös tolvajt, akik magukat vízóra-leolvasónak kiadva loptak idős emberektől.