Magára hagyta a két rosszul lett fiatalt, miután pszichoaktív anyaggal kínálta őket, a rendőrök elfogták

2022. 03. 29., k - 13:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon egy 25 éves sümegi lakos ellen. Az eljárás adatai alapján a férfi 2020. április 26-án délután egy helyi játszótéren két fiatalnak növényi anyagmaradványokat adott el, amit közösen, cigarettába sodorva el is fogyasztottak. A két kamasz ezután rosszul lett, és hiába kértek segítséget a 25 éves férfitól, ő távozott a helyszínről. A mentőt egy járókelő hívta hozzájuk, aki meghallotta a segélykiáltásokat.

Az ügyben végzett szakértői vizsgálat később kimutatta, hogy a kamaszoktól lefoglalt növényi anyagmaradvány új pszichoaktív anyagnak minősül. A 25 éves sümegi férfit a rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.