Majdnem kereket oldott a lopott kerékkel

2022. 08. 04., cs - 07:25
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi járőrök elfogták azt a férfit, aki egy parkolóban álló autó egyik kerekét leszerelte és ellopta.

 A kollégák 2022. július 30-án, röviddel éjfél után Szekszárdon egy Renault Clio utasait igazoltatták, akik épp kerékcseréhez készülődtek. Mint kiderült, az autó mellett lévő „pótkerék” egy közelben álló, azonos típusú autóról származik, azt arról szerelték le, hogy a defektes kereküket lecserélhessék.

A kocsi ellenőrzése során megállapították a járőrök, hogy a Renault-on lévő rendszám egy másik autóhoz tartozik.

Az igazoltatott 37 éves faddi férfi elszámoltatása során elmondta, az autót Ő vezette, tankolni akart Szekszárdon, de közben „megpadkázta” az autót, defektet kapott, ezért kellett kereket cserélni. A férfi elismerte, hogy ivott, mielőtt autóba ült és jogosítványa sincs. Mivel a szonda pozitív értéket mutatott, előállították mintavételre, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt.

Az elkövetett cselekményei miatt többfajta eljárás is indul a férfi ellen. Az ittas vezetés miatt büntető feljelentést tettek ellene, az engedély nélküli vezetés, illetve a kerék ellopása miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyó újra otthon

A szikszói rendőrök visszaadták az eltulajdonított kutyust a gazdájának.

 

Lopott és rabolt

Emelte a tétet az a tiszaburai férfi, aki eleinte csak alkalmi lopásokat, később már rablást követett el. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.