Majdnem kereket oldott a lopott kerékkel

2022. 08. 04., cs - 07:25
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi járőrök elfogták azt a férfit, aki egy parkolóban álló autó egyik kerekét leszerelte és ellopta.

 A kollégák 2022. július 30-án, röviddel éjfél után Szekszárdon egy Renault Clio utasait igazoltatták, akik épp kerékcseréhez készülődtek. Mint kiderült, az autó mellett lévő „pótkerék” egy közelben álló, azonos típusú autóról származik, azt arról szerelték le, hogy a defektes kereküket lecserélhessék.

A kocsi ellenőrzése során megállapították a járőrök, hogy a Renault-on lévő rendszám egy másik autóhoz tartozik.

Az igazoltatott 37 éves faddi férfi elszámoltatása során elmondta, az autót Ő vezette, tankolni akart Szekszárdon, de közben „megpadkázta” az autót, defektet kapott, ezért kellett kereket cserélni. A férfi elismerte, hogy ivott, mielőtt autóba ült és jogosítványa sincs. Mivel a szonda pozitív értéket mutatott, előállították mintavételre, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt.

Az elkövetett cselekményei miatt többfajta eljárás is indul a férfi ellen. Az ittas vezetés miatt büntető feljelentést tettek ellene, az engedély nélküli vezetés, illetve a kerék ellopása miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.