Még a malacperselyt is elvitte

2023. 05. 08., h - 15:44
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Alufelniket, gyümölcslevet és készpénzt is ellopott az a 20 éves nemti lakos, akit a bátonyterenyei nyomozók a napokban elfogtak.

A nyomozás adatai alapján a Nemti településen élő férfi 2023. április 30-án a községben található családi ház nyitott garázsához ment, majd onnan négy darab, közel 100.000 forint értékű alufelnivel távozott. A bűntény helyszínén az elkövető felfigyelhetett más értékekre is, mert oda május 2-án napközben visszatért. Ekkor a terhelt a garázsból öblítőt, valamint palackozott és dobozos gyümölcsleveket, valamint szeszesitalokat vett magához. A férfi  még a családi házba is bement és ott is körülnézett, majd onnan készpénzt, valamint a komódon elhelyezett malacperselyt is ellopta. Így a  sértettnek újabb 100.000 forint értékben okozott kárt.

A terhelt a megszerzett értékek egy részét eladta, azonban nem sokáig örülhetett a könnyen jött haszonnak, a bátonyterenyei rendőrök ugyanis őt május 3-án elfogták. A nyomozók a helyi lakost folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt a bűncselekmények elkövetését elismerte. A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a 20 éves férfi ellen számos vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt van folyamatban eljárás, ezért őt a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.