Megadták a módját

2022. 11. 20., v - 09:50
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Öt helyszínen öt embert fogtak el abban a tervezésében és kivitelezésében sem utolsó rajtaütésben, amelyben közel 40 rendőr, két kutya és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei vettek részt. Kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedők ténykedését zárták rövidre.

Még nem is hajnalodott, amikor a Ceglédi Rendőrkapitányság épületében 2022. november 16-án összegyűltek az akcióban közreműködő egységek: helyiek, megyeiek, TEK-esek, egyen-, és civil ruhások valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze - utóbbi majd minden korábbi lépésnél is jelen volt. Megtelt az eligazító, majd egy órával később több tucat civil, illetve „jelleges” rendőrautó indult a kapott címekre: Abonyba és Jászkarajenőre. Előbbi településen négy, utóbbiban egy emberért mentek és mivel számítottak aktív, esetleg felfegyverkezett ellenállásra, az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei hajtották végre - az ellentmondást nem tűrő ütés végén minden célszemély neve mellé pipa került.

A ceglédi nyomozók jó ideje ráálltak már arra az abonyi családra, amelynek tagjai helyben, valamint a környéken terítettek kristályt - a gyanú szerint. A 43 éves F. Attila, 41 éves élettársa (J. Anna), fiaik, a 24 éves F. Attila Jenő és a 22 éves F. Róbert János az apa által leosztott szerepek szerint vettek részt a bűnös vállalkozásban. Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10-400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2.500-3.000 forintért.

Bejelentett munkahelye, rendszeres legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 milliós értékű autó parkolt és a kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna.

Otthonukat a színe alapján Sirius Black-nek is nevezhető kábítószerkereső kutyával kiegészülve kutatták át. Bár szőre fekete, valódi neve - G-Sirius - egészen mást sejtet, minden valószínűség szerint, nemes egyszerűséggel a géniusz rövidítése. Ez alkalommal is hű maradt önmagához, a tévé alatti szekrénybe bújva egyértelmű jelzést adott - a hét zacskó cuccot lefoglalták. Ahogyan bűnjelek közé került 175 gramm aranyékszer, öt okostelefon, fecskendők, mérleg, kanál, már kiporciózott pakkok, és több, mint 600 gramm kábítószergyanús anyag, továbbá a lakás különböző részeiből - ágyneműtartóból, éjjeli szekrényből, polcról, vállfára akasztott táskából, köntös zsebéből közel 8 millió forint.

F. Attila és élettársa részben beismerő vallomást tettek, fiaik megtagadták a vallomástételt.

A kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozáshoz egy másik ügyet egyesítettek a ceglédi rendőrök, mivel felmerült, hogy a két eljárás érintettje egymással is üzleteltek. Ezért terjedt ki a hajnali akció Jászkarajenőre, ahonnan azt a 46 éves K. Józsefet állították elő, akit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítanak.

K. József néhány hónapja kezdett az N-ethylbuphedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni, főként helyben élő vevőit látta el, grammját 10 ezerért vette, ügyfeleinek 13-15 ezer forintért számította fel. Lakásán mérleget, 18 gramm új pszichoaktív anyagot és mobiltelefonokat foglaltak le, a férfi nadrágzsebéből félmillió forint, élettársa melltartójából pedig nejlonzacskóba, illetve alufóliába csomagolt por került elő. A rendőrök begyűjtötték azt a három kisgépet is, amelynek eredetét gyanúsnak ítélték meg.

K. József először tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, később beszédesebbnek és együttműködőbbnek bizonyult.

Az öt elfogott és őrizetbe vett gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az F. család tagjai ellen kábítószer-kereskedelem, K. József ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.