Meghiúsult terv

2021. 11. 11., cs - 07:56
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szabolcsi nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének gyanújával hallgatták ki a gávavencsellői párt.

Eltűnése miatt keresték a rendőrök azt a fiatalkorú, gyermekvédelmi intézményben élő lányt, akit egy gávavencsellői házban találtak meg arcán sérüléssel 2021. augusztus 31-én. Meghallgatásakor azt nyilatkozta, hogy bántalmazás áldozata, ezért az ügyben büntetőeljárás indult.

A nyomozás adatai szerint a gávavencsellői család befogadta a szökésben lévő fiatal lányt, később az élettársak rávették arra, hogy Ausztriába utazzon velük és egy ismerősükkel, aki prostituáltként dolgozott egy ottani bárban.  A 21 éves férfi, és a 25 éves nő arra akarta kényszeríteni a 15 éves lányt, hogy anyagi ellenszolgáltatásért prostitúciós tevékenységet végezzen az ausztriai bárban. Tervük meghiúsult, a lány nem engedelmeskedett, és a külföldi bár üzemeltetője sem járult hozzá a lány munkavállalásához, miután kiderült az életkora.

Hazatértek Gávavencsellőre, és ekkor történt a bántalmazás. A férfi testszerte megütötte, és égő cigarettát nyomott a lány kezébe, nyelvébe. A gávavencsellői férfit és élettársát 2021. november 10-én otthonukban fogták el a szabolcsi nyomozók.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával munkavégzésre, munka jellegű tevékenység végzésére, egyéb szolgáltatásra, vagy jogellenes cselekmény folytatására erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a párt. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, a nő szabadlábon védekezhet.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.