Meglepetés a csomagban

2022. 03. 10., cs - 13:43
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem kevesebb, mint 29 esetben adott el fiktív termékeket egy csalópáros, amivel több mint 1 millió forintot kaszáltak. A kecskeméti nyomozók egy 20 éves férfit és társát, egy 25 éves nőt gyanúsítanak.

Az első bejelentés 2020. június 10-én érkezett, mivel az egyik internetes oldalon meghirdetett laptopot, a kifizetését követően sem küldte meg az eladó. A vásárló soha többet nem látta a pénzét, és a termékre is hiába várt. Többször próbálta felvenni a kapcsolatot a hirdetővel, de az elérhetetlen lett.

Ezután sorban érkeztek a feljelentések, amelyeknél megegyezett a módszer: telefont, laptopot, játékkonzolt, fényképezőt, drónt és fűrészt kínált a csaló jutányos áron a potenciális vevőknek. A termékeket egyetlen esetben sem küldte meg, és sokszor még a postaköltséget is kifizettette a jóhiszemű vásárlókkal. Olyan is előfordult, hogy a várva várt csomagban tégla lapult, és volt aki törött készüléket kapott. Az évek során tetemesebb összegre, több mint 1 millió forintra tett szert a hirdető.

Az átverésekhez használt számlaszámok azonosságot mutattak, ezért a rendőrök úgy sejtették, hogy ugyanazzal az elkövetővel van dolguk. A nyomozás eredményeként a csalót, egy 20 éves mélykúti férfit idén február 23-án őrizetbe vettek. Társát, egy 25 éves nőt tegnap fogtak el a rendőrök. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy az internetről letöltött képekkel adták fel hirdetésiket, melyekben elektronikai cikkeket árultak jóval a vételáruk alatt. Több számlaszámot is nyitottak, melyeket csak erre a célra tartottak fent. A nyomozók még vizsgálják, hogy más is részt vett-e a bűncselekmények elkövetésében. A két fiatalnak kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.