Meglepetés a csomagban

2022. 03. 10., cs - 13:43
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem kevesebb, mint 29 esetben adott el fiktív termékeket egy csalópáros, amivel több mint 1 millió forintot kaszáltak. A kecskeméti nyomozók egy 20 éves férfit és társát, egy 25 éves nőt gyanúsítanak.

Az első bejelentés 2020. június 10-én érkezett, mivel az egyik internetes oldalon meghirdetett laptopot, a kifizetését követően sem küldte meg az eladó. A vásárló soha többet nem látta a pénzét, és a termékre is hiába várt. Többször próbálta felvenni a kapcsolatot a hirdetővel, de az elérhetetlen lett.

Ezután sorban érkeztek a feljelentések, amelyeknél megegyezett a módszer: telefont, laptopot, játékkonzolt, fényképezőt, drónt és fűrészt kínált a csaló jutányos áron a potenciális vevőknek. A termékeket egyetlen esetben sem küldte meg, és sokszor még a postaköltséget is kifizettette a jóhiszemű vásárlókkal. Olyan is előfordult, hogy a várva várt csomagban tégla lapult, és volt aki törött készüléket kapott. Az évek során tetemesebb összegre, több mint 1 millió forintra tett szert a hirdető.

Az átverésekhez használt számlaszámok azonosságot mutattak, ezért a rendőrök úgy sejtették, hogy ugyanazzal az elkövetővel van dolguk. A nyomozás eredményeként a csalót, egy 20 éves mélykúti férfit idén február 23-án őrizetbe vettek. Társát, egy 25 éves nőt tegnap fogtak el a rendőrök. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy az internetről letöltött képekkel adták fel hirdetésiket, melyekben elektronikai cikkeket árultak jóval a vételáruk alatt. Több számlaszámot is nyitottak, melyeket csak erre a célra tartottak fent. A nyomozók még vizsgálják, hogy más is részt vett-e a bűncselekmények elkövetésében. A két fiatalnak kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.