Meglepetésszerűen

2023. 09. 27., sze - 07:38
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A monori egységek a NAV munkatársaival kiegészülve toppantak be egy illegális adás-vétel helyszínére. Több millió forintos dohányáru és kábítószerrel összefüggő bűncselekmény bizonyítékai vándoroltak a bűnjelraktárba.

Alaposan előkészített akciót zavartak le a monori rendőrök a napokban Vecsésen. Nem érkeztek egyedül, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai is velük együtt foglalták el pozíciójukat - a tetten érés nem volt kétséges. Hat millió forintot érő, zárjegy nélküli cigaretta cserélt volna gazdát 2023. szeptember 19-én délután, ám a hatósági belépő átrendezte a sorokat. Az eladóként érkező, 67 éves R. László, valamint visszatérő vevője, a 34 éves K. Richárd nem ellenkezett, amikor szembesültek az üzletet félbeszakító, szinte a semmiből előbukkanó egységekkel. R. László a NAV munkatársaival tartott, a jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás ugyanis az ő hatáskörükbe tartozik. A monori rendőrök K. Richárdot vitték bilincselve. A gyanú szerint ugyanis kábítószerrel kapcsolatos bűntettel hozható összefüggésbe, az alap büntetőeljárás is e miatt indult, időközben merült fel a cigarettával üzletelés gyanúja.

A K. Richárd vecsési otthonában tartott kutatás meglepő és nem mindennap látott dolgokat is felszínre hozott. A droggal kapcsolatos bűncselekmény gyanúját erősítő, kábítószergyanús növényi anyagok, cserepek, valamint a több, mint 5 millió forint mellett aranyszínű, japán írásjelekkel vésett, lapos rudak is előkerültek. Értékük egyelőre nem ismert, szakértő vizsgálja, ahogyan a nyomozók azt, mikor, hogyan és honnan kerülhettek K. Richárdhoz. Annyi már most kiderült, nagy valószínűséggel a repülőtér területéről juthatott bűnös úton hozzá.

A 34 éves férfit a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai egyelőre kábítószer birtoklása vétségével gyanúsították meg, ám gyűlnek a bizonyítékok a kereskedés alátámasztására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.