Megtalálta és használta a sértett bankkártyáját

2023. 03. 03., p - 07:35
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tatabányai nyomozók három napon belül elfogták a tettest, akit kihallgattak. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.

A tettes a munkahelyének közelében, a földön talált egy bankkártyát még december 2-án. A 38 éves szombathelyi férfi rögtön tesztelte, egy italautomatánál fizetett két alkalommal. Még ezen a napon, Tatabányán vásárolt több mint 22 ezer forintért. Az esete folyamán 36 ezer forintért akart még vásárolni, de a tranzakciót elutasították. A sértett csak otthon vette észre, hogy a bankkártyáját valaki jogosulatlanul használta. A feljelentését követően a tatabányai nyomozók azonosították, és december 5-én gyanúsítottként hallgatták ki a tettest. A férfi beismerő vallomást tett. Ellene csalás bűntett és csalás bűntett kísérlet miatt indult büntetőeljárás. A Tatabányai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.