Megtalálták a Karcagon megölt nő holttestét

2021. 01. 08., p - 08:16
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem a Dunába dobta, hanem elásta volt élettársa holttestét a felsőlajosi férfi. A tapasztalt nyomozóknak köszönhetően derült fény az igazságra.

Egy karcagi nő eltűnésében kezdett eljárást a Karcagi Rendőrkapitányság még 2020. december 24-én. A bevezetett rendőri intézkedések következtében több körülményt is értékelt a hatóság, és további érdemi adatok kerültek felszínre, miután Lajosmizsénél egy erdős területen megtalálták az eltűnt nő ruháit. A körözési eljárás során feltárt gyanús körülmények arra engedtek következtetni, hogy a keresett személy bűncselekmény áldozata lett. A gyanú rövid időn belül a nő volt élettársára terelődött, akit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

B. Attila elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy szóváltást követően bántalmazta áldozatát, aki ennek következtében életét vesztette. A férfi először azt állította, hogy a holttestet a gépkocsijával a Dunához vitte, és ott vízbe eresztette. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak hatásos kihallgatás-technikai kérdéseire 2021. január 7-én – folytatólagos gyanúsított kihallgatásán – beismerte, hogy áldozatát nem a folyóhoz vitte, hanem lakhelyének közelében elásta. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai még aznap megtalálták a holttestet. Az eljáró hatóság szakértők bevonásával vizsgálja a bűncselekmény körülményeit. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határmenti együttműködés

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok Szegeden fogadta román partnereit.