Megtaláltuk a Szűzanya szobor megrongálóját

2024. 01. 12., p - 08:28
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az alapos adatgyűjtésnek köszönhetően elfogták kollégáink.

A 2023-as év utolsó hajnalán egy ismeretlen tettes Dunavecse egyik körfogalmánál megrongálta a Medjugorjei Szűzanya szobrot. Az elkövető több alkalommal megütötte a fejrésznél az alkotást, melynek következtében a szobor feje letört.

Elfogása érdekében nyomozócsoport alakult. A rongáló abban bízhatott, hogy tettét nem látta senki, de a rendőrök adatgyűjtésének köszönhetően nem maradt ismeretlen.

A térfigyelő kamerák felvételeken a nyomozók látták, hogy egy férfi követte el, és a testalkatán kívül a hozzávetőleges magasságát is megállapították. Ezután a település valamennyi kamerafelvételét ellenőrizték a rendőrök. A férfiról készült videókat a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon dolgozók és a város polgárőrei is megnézték, mindezt annak reményében, hátha ezen minimális információkból nyomra bukkannak.

Az egyik kunszentmiklósi rendőr javaslata alapján egy dunavecsei családhoz mentek a kollégáink. A nyomozati munka eredményeként kiderült, az ott élő férfi gyanúsítható a december 31-ei rongálással. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Videó Facebook oldalunkon elérhető:

https://www.facebook.com/bacskiskunvarmegyeirendorseg/videos/749517283272873

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrve

Portugál hatóságok által körözött autót szűrtek ki a forgalomból a határrendészek Csanádpalota autópálya -határátkelőhelyen.

 

Életet mentettek

Allergiás reakció miatt lett rosszul egy férfi Keszthelyen, a készenléti rendőrök segítettek neki.

 

Csomagtartóból a volán mögé

A rendőrök elfogták azokat a fiatalokat, akik Debrecenben több autót is megpróbáltak elkötni, azonban mindenki szerencséjére ez nem sikerült nekik.

 

Szembetalálkoztak a rendőrökkel

Két férfi szerszámokat vitt el egy oroszlányi garázsból, de a rendőrök éppen szembementek velük, és elfogták a tetteseket.

 

Keressük Horváth Tibor Eriket!

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 12 éves, miskolci gyermekotthonból eltűnt fiú ügyében.