Megtudta, hogy körözik, ezért feladta magát a rendőrségen

2023. 02. 10., p - 11:12
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított kifosztotta időskorú kenderesi áldozatát, akitől 900.000 forintot vitt el. A karcagi rendőrök megkezdték a bűnügy felderítését, amikor a feltételezett elkövető – tudva arról, hogy már körözik – megjelent a rendőrségen, hogy vallomást tegyen.

Egy 51 éves törökszentmiklósi lakos személygépkocsival közlekedett – egyik ismerősével – Kenderes belterületén, 2023. február 5-én a délelőtti órákban. A férfi kiszállt a gépjárműből – az ismerős mindvégig az autóban maradt – és megszólított egy idős férfit, aki az udvarában tett-vett.

Elmondta neki, hogy a gépkocsiban lévő láncfűrészeket és késkészletet nem kívánják magukkal vinni Svájcba, ezért ajándékként felajánlotta azokat a szépkorúnak. A sértett elhárította az ingyenes ajánlatot, ekkor a gyanúsított felajánlotta, hogy 180.000 forintért megvásárolhatja azokat. A férfi a szerszámokat bevitte az idős férfi lakóházának folyosójára. A sértett közölte, hogy nem él a vásárlási lehetőséggel, azonban átadott a gyanúsítottnak 13.000 forintot, hogy megőrzi a gépeket, míg vissza nem tér a férfi külföldről. A jogsértő kevesellte a megőrzésért felajánlott összeget és még 10.000 forintot kért a nyugdíjastól, aki elővette a dobozban tárolt spórolt pénzét. A gyanúsított kikapta a nyugdíjas összekuporgatott 900.000 forintját a dobozból, kiszaladt a házból, beült a gépjárműbe, majd a bűncselekmény helyszínéről elhajtott.

Bejelentést követően a rendőrök adatot gyűjtöttek, szemlét végeztek, kamerafelvételeket elemeztek és tanúkat hallgattak ki. Az eljárási cselekmények sorában váratlan fordulat következett, hiszen a gyanúsított feladta magát a Karcagi Rendőrkapitányságon. A férfit kifosztás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elmondta, hogy már a bűncselekmény megvalósítását követően tudta, hogy rossz döntést hozott, ezért néhány nap után úgy gondolta, hogy feladja magát a rendőrségen. A döntés meghozatalát segítette, hogy szembesült a rendőrségi honlapon megjelent körözésével.

Szerencsére az eltulajdonított pénzösszeget hiánytalanul le tudták foglalni a nyomozók, így az átadáskor a 89 éves sértett öröme a nyomozók szemébe is könnyeket csalt.

A Karcagi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kihasználta a helyzetet

Lezárult a nyomozás annak a nőnek az ügyében, aki nem leadta, hanem eltette azt a pénztárcát, amit egy kiskundorozsmai boltban talált.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.