Megütötte, majd elvitte a mobiltelefonját – a rendőrök elfogták a rablás feltételezett elkövetőjét

2020. 09. 21., h - 11:54
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók őrizetbe vették a szolnoki férfit, aki egy napon két fiatalt is bántalmazott.

Egy helyi férfi 2020. szeptember 20-án 14 óra 30 perc körül Szolnok belterületén odalépett a fiatalkorú sértetthez, akitől készpénzt és a mobiltelefonját követelte, valamint veréssel fenyegette. A sértett először nem adta át az értékeit a férfinek, csak miután az a tiltakozás miatt megütötte. A bántalmazó a telefon átvételét követően is többször megütötte, megrúgta a sértettet, hogy ne kiabáljon segítségért, majd ezek után cigarettát kért tőle és távozott a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök kutatás során az elvitt mobiltelefont megtalálták és lefoglalták. 

Az időközben a rendőrségre beérkező bejelentés alapján megalapozott a gyanú, hogy a férfi aznap elkövetett más bűncselekményt is. A feltételezett elkövető Szolnok, Aranyi Sándor úton 13 óra 30 perc körül odalépett egy fiatalhoz, akit előzetes szóváltás nélkül többször arcon ütött.

A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A Szolnoki Rendőrkapitányságon rablás bűntett, garázdaság bűntett, valamint testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen.        

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.