Megvannak

2022. 11. 04., p - 06:43
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem hiába a befektetett munka. Ezúttal betöréssel és pénzmosással gyanúsítottak a Pest megyei rendőrök.

Egy férfi hívta a rendőröket idén júliusban, amikor sokkoló tények tárultak a szeme elé. Mogyoródi házába ismeretlen betört, pénzt, arany ékszereket és egy nagy értékű luxus karórát lopott el. Számításai szerint mintegy 90 millió forint kár érte.

A Pest megyei zsaruk hónapokig, megállás nélkül dolgoztak mire jött a várt eredmény. A budapesti 50 éves R. Vilmos azonosították és elfogták. A férfi elfogásakor nem beszélt, mi több kijelentette, semmiben sem hajlandó együttműködni a hatóságokkal, mind a gyanúsítás, mind az őrizetbe vétel ellen panaszt tett. Egészen 2022. november 2-ig, amikor különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntettével gyanúsították meg. Akkor beismerő vallomást tett.

A nyomozók azt is kiderítették, a tolvaj, sógorának adta át a zsákmányolt karórát, hogy azt ő értékesítse tovább. A 46 éves férfi a bevizsgálásig eljutott, azonban a ketyegőt doboza, és hivatalos papírjai nélkül elpasszolni nem tudta. A fővárosban piros lámpánál várakozott éppen a pénzmosással gyanúsítható, szintén budapesti illetőségű H. János, amikor a rendőrök kiözönlöttek a szolgálati kocsikból. A lopott pénz és ékszerek holléte után a rendőrök tovább nyomoznak.

R. Vilmost a bíróság letartóztatta, társa bűnügyi felügyeletben van. Velük szemben a további eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.

 

Kereste a bajt – őrizetbe vették

A zuglói rendőrök gyanúja szerint egy férfi eltiltás hatálya alatt vitt el egy nyitva hagyott autót a XIV. kerületből, majd másnap volt barátnője házánál is jelenetet rendezett.

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.