Megvannak

2022. 11. 04., p - 06:43
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem hiába a befektetett munka. Ezúttal betöréssel és pénzmosással gyanúsítottak a Pest megyei rendőrök.

Egy férfi hívta a rendőröket idén júliusban, amikor sokkoló tények tárultak a szeme elé. Mogyoródi házába ismeretlen betört, pénzt, arany ékszereket és egy nagy értékű luxus karórát lopott el. Számításai szerint mintegy 90 millió forint kár érte.

A Pest megyei zsaruk hónapokig, megállás nélkül dolgoztak mire jött a várt eredmény. A budapesti 50 éves R. Vilmos azonosították és elfogták. A férfi elfogásakor nem beszélt, mi több kijelentette, semmiben sem hajlandó együttműködni a hatóságokkal, mind a gyanúsítás, mind az őrizetbe vétel ellen panaszt tett. Egészen 2022. november 2-ig, amikor különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntettével gyanúsították meg. Akkor beismerő vallomást tett.

A nyomozók azt is kiderítették, a tolvaj, sógorának adta át a zsákmányolt karórát, hogy azt ő értékesítse tovább. A 46 éves férfi a bevizsgálásig eljutott, azonban a ketyegőt doboza, és hivatalos papírjai nélkül elpasszolni nem tudta. A fővárosban piros lámpánál várakozott éppen a pénzmosással gyanúsítható, szintén budapesti illetőségű H. János, amikor a rendőrök kiözönlöttek a szolgálati kocsikból. A lopott pénz és ékszerek holléte után a rendőrök tovább nyomoznak.

R. Vilmost a bíróság letartóztatta, társa bűnügyi felügyeletben van. Velük szemben a további eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.