Megverték és kirabolták a szemtanút

2024. 06. 11., k - 08:07
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunmajsai nyomozók pár órán belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőket.

Vásárlásból tartott hazafelé biciklivel egy férfi Kiskunmajsán június 7-én délelőtt, amikor útközben idegeneket látott az egyik szomszédos tanyán ólálkodni. A kerékpáros sejtette, hogy betolakodók lehetnek, ugyanis az ingatlan lakatlan volt, ráadásul őt bízták meg a felügyeletével. A férfi leszólította a két idegent, akik épp vasakat hordtak az udvarból egy kocsiba. Kérte, hogy tegyék vissza szomszédja holmijait és távozzanak. A tolvajokat és a kocsijukat pedig lefotózta a mobiljával. Az elkövetők semmibe vették a felszólítást, a szemtanúra támadtak, leteperték a földre, és többször megütötték. Ezután elvették a telefonját, amiben a bizonyíték volt, és elmenekültek a helyszínről.

A bántalmazott értesítette az esetről a Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozóit, akik rögvest megkezdték a rablók felkutatását. A rendőrök adatgyűjtést végeztek és helyszíni szemlét tartottak, a nyomok pedig pár órán belül elvezették őket egy 28 éves kiskunhalasi és egy 21 éves kiskunmajsai férfihoz. Még aznap elfogták, majd – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A páros idősebbik tagját nem először csípték fülön bűncselekmény elkövetése közben. Egy hónappal korábban betört egy másik kiskunmajsai ingatlanba, több szatyornyi holmit rámolt össze, amikor a tulajdonos hazaért. A tolvaj kiugrott az ablakon és menekülőre fogta, de a sértett utolérte, és visszatartotta a rendőrök megérkezéséig. A férfinak a rablás mellett lopásért is felelnie kell.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítsenek azonosítani!

A keszthelyi nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Bújócska

Ruhák alá bújt egy gyanúsított, amikor a Kunhegyesi Rendőrőrs szolgálatos állománya elszámoltatni érkezett. Őrizet lett a vége.

 

Keressük Farkas Nórát

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a 42 éves nő megtalálása érdekében.